• Wpisów: 18
  • Średnio co: 151 dni
  • Ostatni wpis: 4 lata temu, 22:03
  • Licznik odwiedzin: 3 599 / 2880 dni
 
simbusiek
 
petitrougechat: Hej.
Wybaczcie proszę mi moją niesłowność. Obiecałam wpis w niedziele wieczorem, ale rozchorowałam się. Chcę Wam dzisiaj pokazać ten przepis na francuskie pierogi.

Francuskie pierogi;
Potrzebne będą: ciasto francuskie ( ja mialam 4 sztuki, bo dla dużej ilości osob robiłam) ( mi z jednego wychodziło 6 pierogów)
opakowanie pieczarek
cebula
margaryna do smażenia
starty ser żółty
opakowanie szpinaku ze śmietaną
2 ząbki czosnku
jajko
1.jpg

1. Pieczarki obieram, kroję w kostkę. To samo czynię z cebulą.
2. Na patelni roztapiam margaryne, smaże cebulke, dodaje pieczarki.
2.jpg

3. Smażę również szpinak ze smietaną, dodaję 2 ząbki czosnku ( wyduszone). Calosc chwile podsmażam.
4. Ciasto francuskie rozcinam na 6 rownych kwadratów.
5. Na kwadrat klade troche pieczarek i na wierzch daje ser.
3.jpg
. Skladam wg spobu  na zdjęciu.
7. Jesli chodzi o farsz szpinakowy, skladam tylko na tzw. uszka.
8. ROztrzepanym jajkiej smaruje wierzch, nada to piekny zlocisty kolor.
9. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieke 30 min.

Bon apetit!

Nie możesz dodać komentarza.

  Wyświetlanie: od najstarszego | od najnowszego